Wat zijn Beacons?

Beacons zijn (kleine) bakens die signalen uitzenden binnen een straal tot maximaal 200 meter. Een smart device (zoals een Smartphone) dat een dergelijk signaal opvangt kan hierop reageren. Van eenvoudig een berichtje tonen op de Smartphone tot het in gang zetten van complexere interactie met de omgeving. Denk bij het laatste bijvoorbeeld aan het dimmen van licht bij het verlaten van een ruimte.

Het Beacon-concept is geïntroduceerd door Apple onder de naam iBeacons, maar niet beperkt tot Apple. Ook Google heeft een systeem ontwikkelt dat functioneert op Beacons, namelijk: Eddystone, dit systeem werkt op zowel Android en iOS apparaten. Hoewel deze technologie nog maar aan het begin staat, zijn de toepassingsmogelijkheden nu al veelbelovend. Diverse bedrijven en organisaties, waaronder retailers, sportstadions en evenementen hebben de technologie daarom al ingezet of zijn aan het experimenteren.

Beecomm Beacon Enterprise

Hoe werken Beacons?

Beacons maken gebruik van Bluetooth Smart, ook wel Bluetooth Low Energy genaamd. Bluetooth Smart verbruikt bijna geen energie en is gelukkig al de standaard Bluetooth-versie op de meeste Smartphones die nu in omloop zijn. Dit is zo voor Android- en voor iOS(Apple).

Een app kan het operating system van Adroid en iOS(Apple) vragen om continu te luisteren naar de Beacons. Als de smartphone dan binnen de (Beacon) zone komt, kan er content of een actie worden verzonden. Zelfs als de telefoon slaapt of als de app niet draait.

De Beacons staan dus in contact met de mobiele apparaten en het CMS waar alle gegevens verzameld worden en er een overzichtelijk beeld wordt gecreëerd van de verzamelde gegevens.

Zo kunt u gemakkelijk en real time de resultaten van uw activiteiten analyseren.

OnyxBeacon iBeacon Retail Analytics

Beacon One

Afmeting: 5,4 cm diameter
Bereik: Tot maximaal 70 meter
Werkt op knoopcel batterij(CR2032)
Kan op iedere ondergrond worden bevestigt middels 3M tape.
Security en privacy middels encryptie die
op AES-128 en MAC (Message
Authentication Code) is gebasseerd.
iOS en Android SDK (Onyx Beacon CMS)
iBeacon en Eddystone support

.
.

..

CMS

Enterprise Ready
integratie met CRM platform mogelijk via REST API
Werkt met elk type Bluetooth Beacon apparaat
Rightketing
Proximity marketing

.
.
.

Beacon Enterprise

Afmeting: 13,4 cm diameter
Bereik: Tot maximal 70 meter
Werkt op AA batterij of netstroom
Kan worden vast geschroefd of met heavy duty tape worden bevestigd
Security en privacy middels encryptie die op
AES-128 en MAC (Message Authentication Code) is gebaseerd.
Waterproof
iOS en Android SDK (Onyx Beacon CMS)
iBeacon en Eddystone support

.

CMS


Het CMS geeft een overzicht van verzamelde statistieken zodat er in één oogopslag alle bevindingen te zien zijn. Het CMS heeft veel functionaliteiten:

  • Bouwen en managen van communicatie campagnes
  • Manage beacons
  • Accurate informatie verzamelen
Hoe werken Beacons

Welke oplossingen bieden Beacons?

De beacons hebben vele functionaliteiten, zo kunnen er notificaties worden gestuurd om zo de consument op de hoogte te stellen van aanbiedingen, maar ook om de consument te tracken of juist de weg te wijzen en ten slotte verzamelen Beacons enorm veel bruibare informatie, zoals wat de hotspots zijn in de winkel.

Waar kunnen Beacons worden gebruikt?

Beacons hebben vele toepassingsmogelijkheden, van educatie tot in de retail, maar ook binnen de industrie en bankwezen. Beacons zijn in staat om gerichte content te sturen naar gebruikers, zo kan er bijvoorbeeld een notificatie naar consumenten worden gestuurd van eerder bekeken producten op de site of als de consument in een zone loopt wordt er een aanbieding verstuurd.

© Copyright - Atyx.nl